Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amețitoarea lume a vinului. 500 de sortimente, prezente la un târg, în București

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avem o evoluţie certă de la consumul masiv de vin de buturugă şi de vin industrial mediocru spre licori de calitate cel puţin medie.

Asta spun cu satisfacţie somelierii români, reuniţi în Bucureşti la un târg în care 60 de crame din toată lumea oferă spre degustare peste 500 de sortimente. Specialiştii organizează, mai nou, cursuri de iniţiere în arta vinului. Iar în pauză, ies din tipare şi savurează o îngheţată din vin alb sau roşu, fiert cu scorţişoară.

Un vin georgian deschide proba din care scapă cine poate. O sută de învăţăcei buchisesc, la un pahar, abecedarul vinului. Au plătit 35 de lei pentru o lecţie de o oră care poate fi, la propriu, ameţitoare pentru începători.

Industria vinului prinde aripi

Tocmai acest hobby recent al românilor, îndeosebi corporatişti ocupaţi care nu au surse directe de vin "de ţară", a dat industriei aripi. În oraşele mari se convoacă aproape lunar adunări la care clientul poate încerca gratuit cât poate duce. Producătorii români intră aşa în concurenţă directă între ei, dar şi cu importatorii.

Reprezentant cramă: ”Atunci când vine o cramă nouă, trebuie să se impună în primul rând prin calitate. Între 80 şi 150 de lei sunt dispuşi să plătească pentru un asemenea vin.”

Citește și
team building
Team-building-uri în care corporatiştii muncesc. "Nu e treaba aia, mergem şi bem"

Cursul de iniţiere în arta vinului e ca un ghid minimal care te învaţă de la cum să te orientezi printre rafturile unui magazin de specialitate, până la temperatura de servire a vinului.

Aici, şi cunoscătorii pot avea surprize. Îngheţata e făcută chiar din vin şi costă 14 lei, cât un vin mediocru.

Dovada că românii dau cep tot mai multor sticle e şi faptul că pasiunea se diversifică. La Bucureşti, a apărut un muzeu al tirbuşonului, cu 30 de mii de exponate.

Director muzeu: ”Guiness Book a înregistrat această colecţie drept cea mai mare din lume. Aceasta pasiune e împărtăşită de foarte mulţi colecţionari. Ne întâlnim, facem schimburi, ne împrietenim.”

Târgul de vinuri de la Romexpo rămâne deschis până duminică seară.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult