Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acuzații grave. Ce spun părinții a 6 elevi că le-ar fi făcut profesorul de sport

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acuzații grave la adresa unui profesor de sport din Botoșani. Părinții a șase elevi de la grupa pregătitoare au depus reclamații la poliție împotriva acestuia, susținând că bărbatul le-a lovit copiii în timpul unei ore de sport.

În timp ce ancheta va lămuri întâmplarea, cei de la Protecția Copilului spun că nu este pentru prima dată când profesorul respectiv este reclamat.

Profesorul acuzat de părinți are 63 de ani și predă la mai multe școli din județ. La școala unde ar fi avut loc acum agresiunea preda doar două ore, săptămânal. La ultima i-ar fi lovit pe cei șase copii cu palma peste cap, spun părinții elevilor. Sesizarea a fost făcută către polițiști care, la rândul lor, au sesizat Direcția pentru Protecția Copilului.

Sincron Sebastian Colbu, director DGASPC Botoșani: ”Ar fi fost abuzați fizic de către un cadru didactic. Se pare că acest cadru didactic a mai avut antecedente în acest sens și am mai avut și sesizări cu privire la acest domn profesor. ”

Copiii au fost audiați în prezența psihologilor, iar Consiliul de disciplină al școlii s-a întrunit imediat. Profesorul vizat de reclamații a negat toate acuzațiile.

Citește și
Edmond Niculusca
Tânărul care luptă pentru a salva patrimoniul Bucureștiului, în atenția jurnaliștilor germani

Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al ISJ Botoșani: ”A avut loc un incident între un profesor de educație fizică și câțiva copii de grupa pregătitoare. Părinții susțin că profesorul i-ar fi agresat în timpul orelor de educație fizică. Orice cadru didactic trebuie să aibă un comportament civilizat, decent, lipsit de agresivitate verbală sau fizică.”

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele profesorului pentru purtare abuzivă. Împreună cu cei de la Protecția Copilului, anchetatorii vor stabili dacă cei 6 elevi au fost sau nu agresați și care a fost motivul conflictului dintre dascăl și elevi.

Sincron Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani: ”Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident. Copiii urmează să fie audiați în prezența părinților, al unui psiholog și al unui reprezentant DGASPC.”

Profesorul vizat de reclamațiile părinților nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzațiile care i se aduc.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult