Modifica setarile cookie
Toate categoriile

30 aprilie, zi liberă la stat. De ce se bucură şi angajaţii de la privat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Angajaţii vor avea de 1 mai patru zile de vacanţă legate. Guvernul a aprobat joi ca şi 30 aprilie să fie zi nelucrătoare.

Este o veste bună şi pentru cei care muncesc în sectorul privat - mai ales în turism şi servicii - pentru că se aşteaptă la vânzări sporite. În sectorul privat, însă, numărul zilelor de odihnă rămâne la mică înţelegere cu şefii.

Cei 1,2 milioane de salariaţi de la stat au primit joi un bonus, prin hotărâre de guvern. Ziua de luni, 30 aprilie, va fi liberă pentru angajaţii din sectorul public. Guvernul a avizat o nouă zi nelucrătoare pentru bugetari, care pot lega weekendul de 1 mai. Vor avea aşadar încă o minivacanţă de 4 zile, la fel ca de Paşte, când Vinerea Mare a fost declarată nelucrătoare.

Teoretic, ziua-cadou va trebui recuperată prelungind programul instituţiilor până pe 11 mai. Practic, oamenii au primit verde, ca să-şi găsească rapid transport şi cazare pentru vacanţă de 1 mai.

Ciprian Enea, expert turism: „Evident că fiecare zi liberă pe care o primim ne îndeamnă la vacanţe. Last minute-ul a devenit destul de riscant în ultimii ani, sunt hoteluri, destinaţii care se vând foarte repede şi ceea ce romanii considerau un avantaj, să caute pe ultima sută de metri, a cam început să dispară.”

Citește și
zi libera
Zile libere 2018. Câte zile vor sta acasă angajații din România

În 2018, salariaţii au în total 15 zile libere oficiale. 12 cad în timpul săptămânii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult