Modifica setarile cookie
Toate categoriile

170 de ani de la nașterea lui Eminescu. Versurile proiectate pe fațada Palatului Culturii din Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

Împlinirea a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu a fost sărbătorită ieri în mai multe orașe din țară. Oamenii care au luat parte la evenimente au recitat versuri cunoscute, iar pe clădiri-simbol a fost proiectat chipul marelui poet.

Împlinirea a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu a fost sărbătorită ieri în mai multe orașe din țară. Oamenii care au luat parte la evenimente au recitat versuri cunoscute, iar pe clădiri-simbol a fost proiectat chipul marelui poet.

Fațada Palatului Culturii din Iaşi a fost, joi seară, scenă pentru proiecţia menită să marcheze 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Pe clădire au apărut versuri din poezii cunoscute şi chipul marelui poet. Spectacolul i-a încântat pe trecători, indiferent de vârstă.

Reporter: De ce ai ieşit în oraş? Copil: Pentru că este ziua lui Mihai Eminescu. Se împlinesc 170 de ani de la naşterea lui.

Bărbat: "E o chestie inedită şi dacă o mai fac şi altădată e foarte bine."

Citește și
Lacul cu Nuferi
Celebrul Lac cu Nuferi, care l-a inspirat pe Eminescu, zace în paragină. Ce spun autoritățile

Unii au ținut să recite din creaţiile lui Eminescu. Proiecţia, cu o durată de 15 minute, a rulat timp de trei ore.

Coralia Costaș, purtător de cuvânt Complexul Muzeal Moldova Iaşi: "Un eveniment multimedia care are rolul de a demonstra că ne dorim o cultură pentru toată lumea. Eminescu este al nostru şi al timpului nostru şi nu doar al timpului sau, un Eminescu contemporan."

Şi la Alba Iulia imaginea poetului a fost proiectată în fața uneia dintre cele mai importante clădiri din România - Sala Unirii. Evenimentul a fost organizat şi cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, iar oamenii au răspuns invitaţiei de a aprinde, simbolic, "flacăra culturii".

Bărbat: "Noi ne-am gândit să nu aprindem o flacără şi să proiectăm imaginea lui Eminescu care cred că e mult mai sugestivă."

Bărbat: "Este o idee foarte bună că se face o legătură între poetul naţional şi Sala Unirii, care simbolizează unitatea romanilor şi are strânsă legătură cu Ziua Naţională a României."

Şi aici s-au auzit câteva dintre versurile care nu s-au pierdut odată cu trecerea timpului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult