Modifica setarile cookie
Toate categoriile

11 copii au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurantul hotelului unde erau cazați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vacanța la munte s-a încheiat brusc pentru un grup de copii din Timișoara. 

11 dintre ei au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, suspectați că s-au intoxicat cu mâncarea servită la restaurantul hotelului unde erau cazați.

Un profesor care îi însoțea pe elevi a fost și el internat. Niciunul dintre pacienți nu este în stare gravă. Reprezentanții hotelului exclud varianta ca meniul lor să fi fost de vină. Ei spun că zeci de alți clienți au mâncat, în ultimele zile, în același restaurant și nu au avut probleme.

Copiii au început să se simtă rău încă de marți noapte. Profesorii care îi însoțeau s-au plâns și ei de greață și dureri de burtă. De dimineață au cerut ajutor la 112.

Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov: ”La fața locului s-au deplasat imediat două echipaje SMURD și patru ambulanțe SAJ. Personalul medical a evaluat toate persoanele la fața locujlui, le-au acordart asistență medicală necesară. ”

Citește și
femei psd
Toxiinfecție alimentară la Școala de Vară a femeilor din PSD. A fost chemată ambulanța

11 elevi și un profesor însoțitor au ajuns la spital unde au rămas internați.

Sebastian Toma, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov: ”Probabil că e un aliment care a fost puțin alterat sau a existat ceva care a declanșat această toxiinfecție alimentară. Momentan, starea lor generală este bună nu trebuie să fie îngrijorări mari în rândul familiilor, sperăm să treacă”.

Copiii au între 7 și 11 ani și veniseră în Poiana Brașov într-un cantonament de judo. Reprezentanții hotelului spun că acolo se află și alte grupuri de copii din țară care au servit masa în același restaurant și nu s-au îmbolnăvit.

Lucian Barna, managerul hotelului: ”Meniul a fost simplu, format din supă, șnițele, cartofi, nu a fost mâncare grea cu maioneze sau mâncare care să le pice greu la stomac.”

Direcția de Sănătate Publică și inspectorii sanitar veterinari au verificat bucătăria restaurantului, dar nu au găsit nereguli. Au luat însă și probe din alimentele servite clienților pentru a le supune analizelor de laborator.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult