Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Practica este extrem de importantă”. Medici rezidenți au învățat cum să folosească pompele de insulină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numărul pacienților cu diabet din România este în creștere, iar medicii fac eforturi pentru a le ușura viața.

Pentru prima dată, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a organizat un curs în care medicii rezidenți au învățat cum să folosească pompele de insulină, adică dispozitivele medicale care se aplică pe corp și eliberează insulina în organism 24 de ore pe zi. Practic, acestea înlocuiesc injecțiile.

În România peste 800.000 de persoane au diabet, iar asta ne situează printre țările cu cea mai mare prevalență a acestei boli.

Anca Pantea Stoian, medic primar diabetolog: „Este esențial în specialitatea noastră să știm să folosim toți și pompa de insulină și senzorii de monitorizare glicemică, chiar dacă în curricula de pregătire a medicilor rezidenți există un capitol important dedicat instruirii, totuți partea practică este extrem de importantă''.

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF Carol Davila: „Tehnologia avansează de la an la an și întotdeauna trebuie să asimilăm noile noțiuni din fiecare specialitate. Pentru că față de anii anteriori totul de schimbă în tratamentul diabetului de exemplu''.

Citește și
injecție
Caz șocant în Pakistan. Cel puțin 13 pacienţi cu diabet au raportat pierderi de vedere după administrarea unei injecţii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult