Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vine valul 5 Covid în România. Două lucruri pe care trebuie să le avem acasă, recomandate de Rafila

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, sfătuiește populația, în contextul pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei de Covid-19 care se apropie, să nu se trateze acasă cu antibiotice și antivirale, decât dacă acestea sunt prescrise de un medic.

 

Rafila a prezentat într-o conferință de presă, miercuri, planul de măsuri pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19 în România.

”Este importantă discuția rapidă cu medicul de familie în cazul oricăror simptome care ar putea să sugereze această boală. NU tratamentului cu antibiotice. NU tratamentului cu antivirale, care pot fi toxice, decât la recomandarea medicului. Deci nu tratamentului cu antivirale. Antiviralele sunt medicamente toxice și ele pot fi administrate pentru o perioadă limitată numai persoanelor eligibile” - a spus ministrul.

De asemenea, Rafila recomandă ca fiecare cetățean să se asigure că are acasă un termometru și un pulsoximetru.

Citește și
certificat verde
Rafila: Certificatul Covid trebuie introdus înainte să avem un vârf al valului 5

”Și important este ca fiecare cetățean să aibă un kit, dacă vreți, o mică trusă la domiciliu, care să facă posibilă monitorizarea bolii. Este foarte simplu, un pulsoximetru și un termometru, care sunt utile să le avem la domiciliu.” - a mai spus medicul.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății recomandă angajatorilor să încurajeze munca de acasă în perioada următoare.

 

“Triajul zilnic al angajaţilor. Orice persoană prezintă simptomatologie trebuie îndrumată către un serviciu medical unde poate fi testată. E foarte importantă monitorizarea permanentă a stării de sănătate a angajaţilor. Organizarea programului de lucru decalat, pentru a evita aglomerarea spaţiilor comune și a mijloacelor de transport, implicit. Încurajarea muncii la domiciliu sau telemuncii în această perioadă.” - a mai afirmat Alexandru Rafila.

În prezent, potrivit datelor prezentate de INSP, aproximativ 60% din populația vulnerabilă a României este nevaccinată și numai 25% dintre persoanele vaccinate au efectuat doza booster.

De asemenea, întârzierea adoptării legislației referitoare la introducerea pentru o perioadă limitată a certificatului electronic COVID-19, ca măsură de limitare a răspândirii bolii, este considerată de INSP o vulnerabilitate a României în fața valului 5 al pandemiei.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult