Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copii internați printre gândaci și hrăniți cu pateu cu viermi la un spital din Cluj-Napoca

Your browser doesn't support HTML5 video.

Înregistrare scandaloasă, făcută la Spitalul de Pediatrie numărul 1, din Cluj-Napoca. O mamă internată de câteva zile cu copilul a filmat ce au primit la cină - un cub de unt și o jumătate de conservă de pateu, din care a ieșit un vierme.

Mai mult decât atât, femeia povestește revoltată că în spital, băiatul ei, care avea pneumonie, s-a infectat cu rotavirus. Iar o altă mamă, din același salon, a contactat clostridium, o bacterie periculoasă.

Lângă porția de pateu se vede și viermele. După ce a filmat secvența, femeia a anunțat revoltată personalul spitalului.

Mama: „Aseară am primit un pateu cu un vierme. Nu știu, din conservă a picat, de unde a venit, dar a fost lângă pateu. Am anunțat asistenta de serviciu, dimineața a venit cred că directorul de spital, nu s-a prezentat cine este. M-a întrebat de ce am pus pe Facebook”.

Femeia mai povestește că a fost internată, împreună cu băiatul ei de aproape trei ani, într-un salon de șapte paturi, în care se aflau alți șase copii, cu boli diferite, și cinci adulți. După patru zile, fiul ei, bolnav de pneumonie, a fost diagnosticat și cu rotavirus.

Citește și
Managerul SUUB amenință cu plângeri penale, după noile dezvăluiri ale lui Ungureanu
Managerul SUUB amenință cu plângeri penale, după noile dezvăluiri ale lui Ungureanu

Mama: „Mișună gândacii și seara e plin de ei. Și pe hol și la baie și în saloane, e plin de ei. Și gandaci nu mici, mari. Și vii și morți. Când sunt controale se face curățenie, în rest așa... În mare. Condițiile din salon sunt mizere, efectiv ți se lipește linoleul ăla de picioare”.

Povestea este confirmată de o altă mamă, din același salon. Femeii i s-a făcut rău într-o zi, iar analizele au arătat că era infectată cu clostridium, o bacterie periculoasă.

Cealaltă mamă: „Reprezentanții spitalului susțin că au verificat traseul mâncării oferite la cină. Conserva a fost deschisă cu cel mult 15 minute înainte de a fi dată pacienților, spun ei, iar pateul a fost pus pe un capac de plastic pentru că pacienții ar fi cerut că la cină să nu primească farfurii”.

Daniela Dreghiciu, reprezentant al Spitalului de Pediatrie din Cluj-Napoca: „Zice că produsul a fost ținut necorespunzător de femeie într-un sertar unde erau niște mere”.

În privința infecțiilor cu rotavirus și clostridium, reprezentanții spitalului spun că acestea pot fi evitate printr-o igienă personală adecvată. Direcția de sănătate publică a deschis propria anchetă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult