Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un vaccin pentru trei boli ale copilăriei ar putea să funcționeze împotriva coronavirusului

Un vaccin administrat în copilărie ar putea încetini răspândirea coronavirusului, până la apariția pe piață a serului dedicat combaterii COVID-19, arată unele cercetări.

Vaccinul cunoscut ca și MMR în Regatul Unit - o combinație de elemente active care să combată trei boli, respectiv rujeola, oreionul și rubeola, ar putea funcționa și în cazul coronavirusului, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință, potrivit cotidianului The Sun.

Studiile arată o rată a infecției mai mică în cazul copiilor care au fost vaccinați MMR, sau apariția unor simptome mai puțin severe.

„Vaccinul MMR este considerat un vaccin sigur cu foarte puține efecte secundare. Dacă are avantajul final de a preveni infecția cu Covid-19, de a preveni răspândirea virusului, de a reduce severitatea acestuia sau de o combinație a oricăruia sau a tuturor acestor factori, ar avea un raport foarte mare beneficiu/risc" a declarat profesorul David Hurley, de la Universitatea din Georgia.

Vaccinul protejează împotriva a trei boli separate - rujeola, oreionul și rubeola - printr-o singură injecție și este administrat copiilor de la vârsta de nouă luni.

Citește și
Vaccin
Prima solicitare oficială de autorizare a unui vaccin anti-Covid, făcută de Pfizer și BioNTech

Profesorul Hurley recomandă însă vaccinarea la toate vârstele.

Descoperirea a fost făcută în aprilie, de experți ai Universității din Cambridge.

Aceștia au descoperit că proteinele cheie din rujeolă, oreion și virusul rubeolei au o asemănare neașteptată cu anumite proteine din virusul care provoacă Covid-19, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2.

Nu se știe dacă similitudinea este suficient de apropiată pentru a conduce la un răspuns imun cu reactivitate încrucișată, dar studiile necesită aprofundări.

Vaccinul MMR a fost introdus în Marea Britanie în 1988. Schema de vaccinare MMR necesită două doze și se administrează de la vârsta de un an până la la aproximativ trei ani patru luni.

Nu toți copii, deveniți astăzi adulți, au beneficiat însă de acest vaccin, din cauza izbucnirii unui scandal.

În 1998, medicul britanic Andrew Wakefield a apărut public susținând că există o legătură între vaccinul MMR și autism.

Descoperirile si argumentele sale au fost publicate de revista medicală The Lancet și au generat îngrijorări la nivel global.

Lancet a retras povestea în 2010, după ce articolul lui Wakefield a fost considerat „necinstit” de Consiliul Medical General.

Un an mai târziu, British Medical Journal a declarat povestea o „fraudă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult