Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tulpină nouă de rujeolă, descoperită în România. 62 de oameni au murit

Your browser doesn't support HTML5 video.

O nouă tulpină de virus rujeolic a fost descoperită la bolnavii din România, iar epidemia declarată în urmă cu 2 ani nu dă semne să înceteze.

Deşi cazurile de îmbolnăviri se înmulţesc îngrijorător, rata de vaccinare este sub cea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În tot acest timp, legea vaccinării zace în Parlament.

Peste 16.000 de cazuri de rujeola au fost înregistrate până acum, iar virusul a ucis 62 dintre bolnavi, marea majoritate copii.

Doar în ultima săptămână au fost raportate 48 de cazuri noi, cele mai multe în Neamţ, Buzău şi Sălaj.

În nordul ţării a fost descoperită şi o tulpină nouă a virusului rujeolic, adusă cel mai probabil din zona de est a continentului.

Citește și
proteste, autostrada, stefan mandachi, presa internationala,
Ce a scris presa străină despre protestele din România și campania lui Ştefan Mandachi

Adriana Pistol, director INSP: ''Vom mai face teste în continuare să confirmăm dacă noul val este datorat altui genotip viral, atunci când acoperirea vaccinală nu e suficientă eşti expus la virusuri''.

Profesor dr. Adrian Streinu Cercel: ''Cât de duşi cu capul să fim să nu înţelegem că vaccinarea este bună? E prevenţie...''

Chiar dacă a fost descoperită o nouă tulpină, medicii spun că vaccinul care există acum ne poate proteja.

În ultimul an, rata de vaccinare împotriva rujeolei a crescut, la a doua doză, de la 65 la 70%. Prea puţin sunt de părere doctorii, căci recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că, pentru ca populaţia să fie protejată, rata de vaccinare trebuie să fie de cel puţin 95%'.

Autorităţile au obligaţia de a asigura vaccinul, dar ar trebui să se implice constant în campanii de educare a populaţiei. Specialiştii cred că legea vaccinării este absolut necesară.

Doctor Gindrovel Dumitra, vicepreşedinte şoc de vaccinologie: ''E nevoie de informare, dar cred că e nevoie de intervenţii legislative''

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: "Trebuie să avem un soi de cod profesional foarte clar în ceea ce priveşte atitudinea mediclior fără de vaccinare, iar cei care nu- respectă să-şi asume asta''.

În România, schema recomandată de Ministerul Sănătăţii cuprinde 8 vaccinuri.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult