Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânărul care a murit de gripă nu avea alte afecțiuni. România, la un pas de epidemie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei persoane au murit până acum din cauza gripei, iar medicii spun că ne aflăm în pragul unei epidemii.

O femeie de 51 de ani din Galați, care suferea și de alte afecțiuni, printre care și diabet, hipertensiune și obezitate, a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Urgență, însă medicii nu i-au mai putut salva viața. De asemenea, un bărbat de 33 de ani din Arad, diagnosticat cu gripă, a murit la un spital din Timișoara. El nu avea alte probleme de sănătate.

Ministerul Sănătăţii a înregistrat, de la începutul anului, 3 decese din cauza gripei. Cel mai recent caz este al unei femei din Galaţi, care abia se întorsese dintr-o excursie de la Londra.

Anu Nistor, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi: "O persoană de sex feminin de 51 de ani, care a decedat în cursul zilei de ieri în spitalul clinic de urgenţă Galaţi. O persoană ce prezenta comorbidități."

Doctor Ionuţ Băneșanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Venise prin transfer de la spitalul TBC la noi, într-o stare gravă. Ea prezenta şi alte afecţiuni asociate, hipertensiune arterială, obezitate grad 3, diabet, suficient ca să poată să decompenseze celelalte sisteme. S-a confirmat prezenţa virusului AH1."

Citește și
ambulanta
Primul deces cauzat de gripă din acest sezon. Sfaturile medicilor pentru a ne proteja

Acelaşi virus gripal a fost confirmat şi în cazul unui tânăr de 33 de ani din Arad care, pentru a fi ventilat corespunzător, a fost transferat la Timişoara. Chiar dacă nu suferea de alte afecţiuni, starea lui s-a înrăutăţit şi marți a încetat din viaţă.

Medicii atrag atenţia că şi numărul de îmbolnăviri a crescut îngrijorător. La Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi au ajuns alte două persoane cu gripă: un bărbat de 60 de ani, în stare relativ bună, şi o tânără însărcinată.

Instituţia care va hotărî dacă ne confruntăm sau nu cu o epidemie de gripă este Ministerul Sănătăţii. Medicii le recomanda tuturor pacienţilor, chiar dacă au fost vaccinaţi antigripal, să evite locurile aglomerate şi aerisite insuficient.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult