Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânăra din România, care a uimit lumea medicală după ce a rămas însărcinată în timp ce făcea dializa, a primit o nouă şansă

Your browser doesn't support HTML5 video.

În urmă cu un an şi jumătate cazul unei tinere în vârstă de 37 de ani uimea lumea medicală din România după ce acesta a rămas însărcinată în timp ce, suferindă de insuficienţă renală, făcea dializa zilnic.

A reuşit să ducă sarcina la bun sfârşit şi să aducă pe lume o fetiţă sănătoasă, iar zilele acestea, soarta i-a surâs din nou. A trecut cu bine printr-o operaţie de transplant de rinichi, şi medicii spun că totul a decurs că la carte.

Daniela are 37 de ani, iar viaţa a supus-o deja mai multor încercări grele. După o răceală severă, a aflat că rinichii ei au cedat, aşa că a început imediat şedinţele de dializă. A rămas ca printr-o minune însărcinată şi deşi nimeni nu îi dădea şanse marţi, a reuşit să aducă pe lume o fetiţă sănătoasă.

A primit din nou o şansă când medicii de la Cluj au anunţat-o că este compatibilă cu rinichiul unui tânăr intrat în moarte clinică,  după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Imediat după operaţia dificilă, care a durat câteva ore, femeia şi-a sunat apropiaţii şi fericită le-a dat vestea că totul a decurs bine.

Organismul ei se pare că a acceptat noul rinichi şi acum tânăra se grăbeşte să ajungă acasă, la soţ şi fetiţa. Familia modestă locuieşte cu chirie într-un sat de lângă Braşov.

Gheorghiţă Iacob, purtator de cuvânt Institutul de Urologie şi Transpant Renal Cluj: "Cazul ei este unul foarte rar, studiile arată că 20% din femeile care sunt pe dializa rămân însărcinate şi duc la bun sfârşit sarcina, se pare că doamna şi-a găsit resursele interne să facă acest lucru".

Doar în ultima săptămână la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj au avut loc patru transplanturi renale. Trei bărbaţi şi o femeie au primit noi şanse la viaţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult