Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu despre cum se transformă bărbații după căsătorie. În câți ani încep să se îngrașe

Oamenii de știință au confirmat ceea ce femeile știau dintotdeauna – brăbații se îngrașă și devin mai leneși după ce se căsătoresc.  

Potrivit unui studiu realizat în China de o echipă de cercetători, bărbații încep să acumuleze kilograme la cinci ani după ce s-au căsătorit. Ei mănâncă mai multe calorii și fac mai puține exerciții fizice, au descoperit oamenii de știință.

Studiul arată că mariajul este „asociat cu un efect semnificativ" asupra scorurilor IMC (indice de masă corporală). Rata obezității crește cu 2,5% în rândul bărbaților însurați.

Cu toate acestea, nu a existat nicio dovadă a unei tendințe similare în rândul femeilor. Studiul a fost realizat în China, dar cercetătorii consideră că este o problemă internațională.

„Acest fenomen, denumit în mod obișnuit "grăsime fericită", a fost confirmat de numeroase studii efectuate în țările occidentale dezvoltate. După ce se căsătoresc, bărbații fac adesea mai puține exerciții fizice și mănâncă mai mult, iar acest lucru duce la un IMC mai mare. Bărbații se confruntă cu un risc semnificativ de obezitate pe măsură ce îmbătrânesc, așa că, după căsătorie, este important ca ei să nu se „lase pe tânjealp”, menținând obiceiuri alimentare sănătoase și făcând exerciții fizice în mod regulat”, spune Shiwen Quan, de la Academia Chineză de Științe Sociale, conform DailyMail.

Citește și
obez - Shutterstock
"Fă ceva, că mai ai 6 luni de viaţă!" Riscurile la care se expun cei care nu mai au control asupra greutăţii

Studiul, publicat în Economics & Human Biology, a constatat că scorurile IMC la bărbați continuă să crească în primii cinci ani după ce se căsătoresc, după care se stabilesc la o greutate.

Cercetătorii au declarat că acest studiu evidențiază importanța promovării condiției fizice și a gestionării sănătății în cadrul familiilor și au sugerat că autoritățile din domeniul sănătății ar trebui să se adreseze tinerilor căsătoriți cu sfaturi dietetice.

Aceștia au afirmat că politicile de sănătate publică ar trebui să considere căsătoria drept „o fereastră de intervenție” pentru a răspunde nevoilor de gestionare a greutății persoanelor, iar „planurile de gestionare corporală după căsătorie" ar trebui concepute pentru ambele sexe.

Studiile anterioare au constatat că, cu cât satisfacția unei persoane cu privire la relația intimă este mai mare, cu atât este mai probabil ca aceasta să fie obeză.

Un studiu anterior a constatat, de asemenea, că, în medie, o persoană câștigă peste două kilograme după ce își cunoaște partenerul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult