Spitalul Județean din Constanța, acuzat din nou de malpraxis. Un bătrân a murit după ce a aşteptat 15 ore
Your browser doesn't support HTML5 video.
Familia unui bărbat de 70 de ani învinuieşte aceeaşi insituţie medicală de malpraxis. Fiul lui spune că în septembrie, când l-a dus la spital, starea gravă în care se află a fost ignorată, iar asta i-a adus moartea.
Cazul bărbatului pare o „copie la indigo” după cel al femeii de 70 de ani, care a murit la începutul lunii, pe un scaun rulant, după ce a așteptat mai bine de 15 ore la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța.
Aproape la fel s-a întâmplat în toamnă, când un bărbat, tot de 70 de ani, a fost neglijat mai bine de 3 ore.
Mihai Ohiulet, fiul bărbatului decedat: „A fost adus cu ambulanța UPU cu dureri în zona pieptului, fiptoză majoră de respirație, timpul a fost de 3 ore și 15 minute. 3 ore și 15 minute nu au fost determinate semnele vitale care să permită încadrarea la un nivel de triaj corect. Nivelul verde a fost dat fără aceste lucruri."
După aproape 3 ore și jumătate, pacientul de 70 de ani este investigat de medici și se fac mai multe analize care nu scot la iveală nici o problema gravă.
Mihai Ohiulet, fiul bărbatul decedat: „Doctorul de la UPU mi-a comunicat că analizele au ieșit bune, radiografia la fel și că tatăl meu nu reprezintă o urgență și că ar fi trebuit să mergem la doctorul de familie, nu la urgență."
După aproape 7 ore, familia decide să plece din unitatea de primiri urgențe, în condițiile în care urma să mai fie consultat doar de un reumatolog.
După aproape două zile, starea pacientului se agravează și este dus de familie la Spitalul Militar din Constanța, unde medicii decid să îl transfere la Spitalul Județean. Aici este trecut din nou pe cod verde, dar totuși este internat pe secția de gastro-enterologie.
Mihai Ohiulet, fiul bărbatul decedat: „Motivul trimiterii a reprezentat dispnee și edeme gambiere, fapt ce implică încadrarea pacientului la un cod de urgență cel puțin nivel galben . Și din nou asistentul de la serviciul UPU, de la spitalul județean l-a încadrat la cod verde, eludând în mod grav prevederile medicale standardizate.”
A două zi, starea bărbatului se deteriorează și este transferat la terapie intensivă, unde își dă ultima suflare. Conform certificatului medico-legal, acesta a murit de pneumonie, care a dus la insuficientă cardio-respiratorie.
Comunicat spital: „Bărbatul a primit tratament de specialitate, dar, din păcate, starea clinică s-a deteriorat iar pe 29 septembrie a fost transferat în secția clinică Terapie Intensivă. În ciudat eforturilor medicale, pacientul a decedat în cursul aceleiași zile.”
La două săptămâni de la tragedie, fiul bărbatului a făcut plângere atât la Direcția de Sănătate Publică, cât și la Colegiul Medicilor, și încă așteaptă un răspuns.
Dar spitalul se apară și susține că lipsa medicilor, dar și supra-aglomerarea Unității de Primiri Urgențe, fac imposibilă reducerea timpului de așteptare, iar personalul care lucrează acolo își face meseria cu responsabilitate și profesionalism.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!