Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Specialiști: Un milliard de oameni ar putea fi infectați cu noul coronavirus la nivel mondial

Specialiștii avertizează că un miliard de oameni s-ar putea infecta cu coronavirus la nivel mondial, scrie BBC.

Comitetul internațional de salvare (IRC) a declarat că este nevoie de ajutor financiar și umanitar pentru a contribui la încetinirea răspândirii globale a virusului.

Acesta a spus că „țări fragile” precum Afganistan și Siria au nevoie de „finanțare urgentă” pentru a evita un focar major.

Există peste 3 milioane de cazuri confirmate de Covid-19 la nivel mondial cu peste 200.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins din SUA.

Raportul IRC, care se bazează pe modele și date de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Imperial College London, a estimat că ar putea exista între 500 milioane și 1 miliarde de infecții la nivel global.

Citește și
dr. Lorna Breen
O doctoriță din New York, infectată cu Covid-19, s-a sinucis: ”A încercat să-și facă datoria”

Raportul mai arată că ar putea exista peste 3 milioane de decese în zeci de țări afectate de conflicte și instabilitate. „Aceste cifre ar trebui să servească drept o trezire la realitate”, a declarat șeful IRC, David Miliband.

"Greutățile devastatoare și disproporționate a acestei pandemii nu a fost încă resimțite în țările cele mai fragile și sfâșiate de război", a adăugat el. „Cheia este acum ca donatorii să depună urgent finanțări flexibile în spatele eforturilor de prim rang. Guvernele trebuie să lucreze împreună pentru a elimina orice impediment pentru asistența umanitară."

Grupul american, care răspunde crizelor umanitare din întreaga lume, a declarat că factori precum dimensiunea gospodăriei, densitatea populației, capacitatea de asistență medicală și conflictele preexistente ar putea crește riscul de apariție a unor focare majore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult