Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raport UE: Românii mor cu zile, la propriu. Avem cel mai prost sistem de sănătate, trăim puțin și nu investim nimic DOCUMENT

România are cel mai prost sistem de sănătate din Uniunea Europeană, cu cei mai mulți oameni care mor de boli tratabile, cu una din cele mai mici speranțe de viață și cele mai mici cheltuieli cu sănătatea din UE.  

România are de departe cel mai prost sistem de sănătate din Uniunea Europeană, în condițiile în care suntem țara în care mor cei mai mulți oameni din cauza unor boli perfect tratabile: 358 de decese la 100.000 de locuitori, dubli față de media UE de 180 de decese la 100.000 de locuitori.

Informațiile apar în raportul privind Starea Sănătății în Uniunea Europeană pe anul 2023, consultat de Hotnews.

Principalele cauze ale mortalității prevenibile au fost COVID-19, bolile cardiace și bolile legate de consumul de alcool.

Informațiile detaliate pot fi consultate în raportul atașat la finalul acestui articol. 

Citește și
coronavirus austria
"Renunțați la petrecerea de Crăciun!". Nou val de COVID în Austria. Zeci de mii de oameni, infectați în ultima săptămână
Cel mai mic procent alocat sănătății din UE

Potrivit raportului, România a cheltuit în 2021- anul cu ultimele date disponibile- 1.663 de euro pe cap de locuitor, cu mult sub media europeană de 4.030 de euro.

Țara noastră alocă, de altfel, cel mai mic procent din PIB pentru sănătate: 6,5%, față de media UE de 11%. Iar asta se întâmplă în condițiile în care doar 36% dintre cei care beneficiază de servicii de sănătate; practic, doar un român din trei plătesc asigurări de sănătate.

Urmarea este logică: românii au o speranță de viață de 75,3 ani, față de media UE de 80,7 ani. Suntem astfel europenii cu a treia cea mai mică speranță de viață de pe continent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult