Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul medicament pentru epilepsie bazat pe marijuana, aprobat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Statele Unite au aprobat primul medicament pentru epilepsie bazat pe marijuana.

Substanţa era deja folosită cu efecte dovedite în mai multe state americane, care permit consumul de cannabis în scopuri medicale şi în doze extrem de bine controlate.

Decizia deschide calea pentru dezvoltarea cercetării în domeniul proprietăţilor medicinale obţinute din cânepa indiană. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a aprobat pentru prima oară un tratament pentru epilepsie bazat pe marijuana, produs de compania farmaceutică britanică GW Pharma.

Autorizaţia permite utilizarea medicamentului la pacienţi cu vârste de cel puţin doi ani cu sindromul Dravet şi sindromul Lennox-Gastaut. Sunt forme rare şi grave de epilepsie, printre cele mai rezistente la tratament şi având rate ridicate de mortalitate.

Medicamentul Epidiolex conţine cannabidiol - CBD, una dintre sutele de molecule care se găsesc în planta marijuana, capabilă să controleze crizele epileptice.

După ce în trecut, speranțele puse în diverse tratamente le-au fost înşelate, unii părinţi pledează totuşi pentru precauţie.

În următoarele 3 luni va fi parcursă şi ultima etapă înainte ca medicamentul să poată fi eliberat în farmaciile din Statele Unite.

Administraţia Anti-Drog trebuie să evalueze Epidiolex şi să analizeze reclasificarea acestuia ca substanţă cu proprietăţi medicale, ceea ce va permite GW Pharma să înceapă comercializarea acestuia.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult