Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Posibil caz de Ebola într-o ţară din Europa. Autorităţile au luat măsuri de urgenţă

Suspiciune de Ebola în Suedia, într-un spital din regiunea Uppsala.

Un pacient a fost internat într-un spital din Suedia cu simptome care par să confirme un caz de Ebola, o boală extrem de contagioasă şi uneori mortală, care a declanşat deja mai multe epidemii în Republica Democrată Congo, au anunţat vineri autorităţile suedeze, citate de AFP.

"Vom avea probabil rezultatele analizelor în această seară. Pentru moment, este doar o suspiciune, este posibil să fie vorba despre o altă boală", au precizat într-un comunicat autorităţile medicale din regiunea Uppsala, a cărei capitală - oraşul omonim - se află la 70 de kilometri nord faţă de Stockholm.

"Pacientul este tratat în secţia de boli contagioase a Spitalului Universitar din Uppsala şi este ţinut în izolare", precizează acelaşi comunicat, fără să ofere alte detalii despre identitatea pacientului şi despre modul în care acesta a putut să contracteze maladia.

Bolnavul s-a prezentat mai întâi la spitalul din oraşul Enkoping, aflat în apropiere de Uppsala. El a fost izolat cu rapiditate şi apoi transferat. Serviciul de urgenţă al acelui spital a fost închis, iar angajaţii care au intrat în contact cu pacientul se află sub supraveghere, au precizat autorităţile medicale locale.

Citește și
pacient
Preot catolic, băgat în carantină după ce s-a rugat alături de un pacient

Epidemia de Ebola care este în plină desfăşurare în estul Republicii Democrate Congo a făcut deja peste 360 de morţi. Este cea de-a zecea epidemie de Ebola în această ţară după identificarea bolii, în 1976.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult