Părinţii luptă cu gândacii la un spital din Craiova. "Vin cu o boală şi pleacă cu 10"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Adulţii spun că se luptă singuri cu gândacii, şi cumpără din banii lor soluţii dezinfectante. Cei de la spital au refuzat până acum să comenteze situaţia. Iar inspectorii de la Direcţia de Sănătătate Publică Dolj au mers marţi în control.
Gândacii ies din pereţii scorojiţi, se plimba pe ţevi şi calorifere şi ajung şi în paturile copiilor. Părinţii spun că stau de veghe noaptea, ca să-i protejeze pe cei mici. O mamă doarme înghesuită în pat cu copilaşul ei.
"Am mai omorât din ei, am mai gonit din ei, ce să facem”, spune femeia. "Mai apare câte o goangă, e totul vechi"
"Vin cu o boală și pleacă cu 10. Eu iau reţeta ca să îl ţin acasă”, declară tatăl unui copil"
Tot părinţii spun că puţini au curajul să discute cu personalul medical despre acest subiect, de teamă că cei mici nu vor mai primi apoi tratamentul corespunzător. Aşa că unii iau singuri soluţii împotriva insectelor şi dau cu ele prin saloane.
"Toată secția trebuie golită și în afară că trebuie golită, trebuie curățenie, trebuie dezinsecţie. Degeaba fac acuma într-un salon, doua, pentru că ei mor cât mor și se duc ca și la bloc în partea cealaltă. Toată secția trebuie golită, altfel eu nu văd soluția”, spune o femeie de serviciu.
Cerem lămuriri de la managerul pus în funcţie de câteva săptămâni, dar ne lovim de un refuz şi o uşă închisă în nas. „Vă rog frumos avem treabă”, a fost tot ce a declarat înainte de a închide uşa.
Inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică au efectuat un control aici în urma 3 luni şi spun că atunci nu au găsit nereguli. Acum au venit din nou în inspecţie, după ce au văzut imaginile filmate de părinţi. Ne-au anunţat că vor lua măsuri la finalul anchetei.
Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj: "Se urmărește în primul rând modul în care se respectă programul de dezinsecție și dezinfecție al spitalului. Trebuie un anumit ritm de dezinsecţie și dezinfecţie, având în vedere caracateristicile clădirii cu multe coloane în care se pot dezvolta aceste insecte."
Anual aici sunt trataţi în jur de 3 mii de copii. Potrivit unui document de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, raportările despre numărul infecţiilor dobândite de pacienţi în spitale au crescut în ultimii ani - de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Dată publicare: 30-10-2018 18:56