Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Operație pe creier, filmată și transmisă LIVE pe internet cu ajutorul camerei 360

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tehnologia le permite oamenilor să participe de la distanță la o operație pe creier, transmisă live pe internet.

Cei care au avut ochelari speciali pentru realitatea virtuală au putut ''să se plimbe'' prin blocul operator așa cum au poftit, căci în premieră, intervenția chirgicala a fost filmată cu o camera cu transmisie 360 de grade.

Cu mii de mi de ochi ațintiți asupra lor, doctorii au dus la bun sfârșit operația, iar pacienta este acum în siguranță.

Medici specialiști, rezidenți sau simpli curioși care au vrut să vadă cum decurge o operație pe creier au putut să urmărească întreagă intervenție chirugicală transmisă live. Iar cu ajutorul tehnologiei VR 360 practic au pătruns în sala de operații și au urmărit pas cu pas echipa medicală.

O camera cu transmisie 360 a redat întreagă intervenție chirurgicală, iar 3 doctori au comentat fiecare mișcare a echipei medicale. Iar cei care i-au urmărit au știut permanent ce etapă urmează și care este starea pacientei.

Citește și
nastere
O mamă din Iași, nevoită să nască în străinătate, a obținut în instanță decontarea costurilor

Neurochirurgul trebuia să extragă 2 tumori aflate în creierul unei femei de 66 de ani. Cei 3 doctori și 3 asistenți au lucrat împreună. Stresul a fost mai mare pentru că intervenția era transmisă în direct pe net.

Doctor Dan Suiaga, neurochirurg: ''A fost presiunea mai mare până când am început operația, apoi nu m-am mai gândit decât să iasă totul bine.''

După 3 ore, cele 2 tumori au fost îndepărtate din creierul femeii. Acum urmează examenul anatomopatologic pentru a se stabili care este natura acestora. De aici, din sala de operație, femeia va fi dusă în secția de terapie intensivă și va rămâne sub supravegherea medicilor.

O astfel de intervenție chirurgicală a mai fost transmisă live prin tehnologie VR doar în luna septembrie și a avut loc în Marea Britanie. La noi a fost realizată într-o clinică privată din București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult