Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noua clădire a Spitalului Foișor duce lipsă de personal. Doar 4 asistente pe tură, în loc de 8

Your browser doesn't support HTML5 video.

Noua clădire a Spitalului Foişor din Bucureşti a fost inaugurată luni, cu toate că sunt prea puţini medici şi asistente.

În construcţie şi aparatură s-au investit 175 de milioane de lei, dar nu există personal suficient pentru îngrijirea pacienţilor.

Secţia de terapie intensivă, de pildă, va funcţiona, pentru început, cu jumătate din numărul necesar de asistente.

Spitalul Foişor are 8 săli de operaţie, 24 de locuri la secţia de terapie intensivă şi 119 pături în total. Până acum, personalul medical era nevoit să care pe braţe bolnavii care nu se puteau deplasa singuri, până în sălile de tratament.

Cu ajutorul unei tărgi speciale îi pot ridica fără să îi atingă, reducând riscul de transmitere a infecţiilor.

Citește și
inaugurare spital
Primarul Firea și ministrul Bodog, enervați de întrebările presei, la inaugurarea noului Spital ”Foișor”

În saloane vor fi cel mult 4 bolnavi, dar există şi rezerve pentru o singură persoană. Unitatea sanitară are sala de kinetoterapie unde pacienţii vor putea face recuperare, dar şi o secţie de imagistica dotată cu un computer tomograf performant. În plus, în departamnetul de sterilizare totul este automatizat, astfel încât personalul să fie cât mai puţin implicat în curăţarea instrumentarului medical.

Dupa ce un pacient se externează patul în care a fost imobilizat se coboară aici la subsol şi timp de 7 minute se dezinfectează în acest spălător. este un sistem unic în ţară."

Dar, cum sistemul românesc de sănătate este plin de neajunsuri, nic noul spital nu face excepţie. Personalul medical este insuficient.

Ana Maria Munteanu, director medical, şef secţie ATI: ''Avem 4 asistente pe tura"

Reporter: "Câte ar trebuisa fie?"

Ana Munteanu: "8''

Cladierea cu 6 etaje care se intande pe 9 mii de mp a costat 37 de milioane de euro, iar banii au venit de la primăria capitalei. Alte 12 milioane au fost investite în aparatura medicală.

Florian Bodog: "Este un punct nodal, un punct terminus şi pentru pacienţii din alte centre care şi găsesc aici rezolvarea medicală. Sunt invidios în sensul bun."

Vechiul sediu al spitalului va fi transfomat în centru de cercetare medicală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult