Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tătaru, despre studiul care va arăta gradul de răspândire a COVID-19: Nu putem vorbi de o imunizare a României

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri seară, că s-au recoltat seruri individuale de la 12.800 de persoane, în cadrul studiului de seroprevalenţă prin care se va stabili gradul de răspândire a infecţiei SARS-CoV-2.

S-au procesat până acum 7.99% dintre probe, 303 fiind pozitive. Tătaru anunţă că rata de infectare – în acest moment al studiului – este de 3,86%, ”mică pentru a putea vorbi de o imunizare a României”.

”Până în acest moment avem 12.800 de recoltări de seruri individuale, din care s-a lucrat în jur de 7.99% din acestea, 303 erau pozitive”, a anunţat, vineri seară, la un post de televiziune, ministrul Nelu Tătaru, vorbind despre studiul de seroprevalenţă, potrivit News.ro.

”Noi suntem la 3,86% rată. Am avut cazuri la donatorii de plasmă care nu aveau anticorpi. Nu avem vaccin pentru aceasta, dar avem vaccin pentru alte boli şi ar trebui să îl facem. Pentru a nu avea o concordanţă de patologii, încurajăm vaccinarea antigripală. Avem aproape 3 milioane de vaccinuri, urmând să achiziţionăm pentru grupe de risc”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Cum este efectuat studiul

 

Citește și
coronavirus
Ce se întâmplă daca ai simptome de COVID-19 când mergi la vot. Anunțul ministrului Sănătății

Studiul de seroprevalenţă prin care se va stabili gradul de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2 în populaţia României se desfăşoară în perioada iunie-septembrie, fiind coordonat tehnic de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Studiul se face pe seruri reziduale, colectate de la persoane din toate categoriile de vârstă care s-au przentat în această perioadă pentru recoltare de analize la laboratoare din fiecare judeţ şi care au fost selectate cu pas de eşantionare.

"Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2 în populaţia României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecţie a sănătăţii populaţiei. Institutul Naţional de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra şi va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate. Conform estimărilor, un numar de 29.019 de seruri reziduale urmează să fie colectate şi investigate. În acest sens, vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziţia de kituri, reactivi etc”, a anunţat Nelu Tătaru, la începutul lunii iunie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult