Lipsă de personal la cel mai mare spital din SE țării. Cele mai afectate secții
Your browser doesn't support HTML5 video.
Spitalul de Urgenţă din Galaţi, de pildă, funcţionează cu mai puţin de două treimi din necesarul de angajaţi, de la doctori, la infirmiere şi personal auxiliar. Chiar dacă au fost scoase la concurs 17 posturi de medici de diferite specializări, numai şase persoane s-au arătat interesate.
În cel mai mare spital de urgenţă din sud-estul ţării, cel mai greu o duc infirmierele: una trebuie să lucreze cât trei, pentru că doar 30% din necesar este acoperit. Nici la medici situaţia nu sta mult mai bine. Alina Dobrea, manager Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Avem un deficit major pe Nefrologie, Neonatologie, Neurochirurgie, Neurologie, un deficit de 155 de medici." În perioada concediilor, totul căpăta accente dramatice. Dr. Dumitru Isfan, şef secţie Chirurgie: "De exemplu, din cinci, dacă sunt plecaţi doi, fac din două în două zile. E o înţelegere între noi. Noi nu putem să închidem şi să plecăm." La secţiile de chirurgie, medicii sunt în continuu în sălile de operaţie. Practic şi cei care ar putea să fie liberi sunt obligaţi să lucreze aproape non-stop. Dr. Paul Ichim, şef Secţie Chirurgie: "Sper să vină un coleg, pentru că este treaba, treaba din greu.”
Reporter: “Vă descurcaţi, sau munciţi peste program?”
Dr. Paul Ichim: “Pe rupte. Eu, în postura mea de şef de secţie, aş putea să nu fac gărzi. Dar nu pot să fac mai puţine gărzi decât colegii. Le împărţim frăţeşte, asta e perioadă, muncim la cataramă!" La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic din Galaţi se prezintă, în medie, opt mii de pacienţi în fiecare lună. În medie, între 250 şi 300 de persoane în fiecare zi.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!