Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inima unei fete de 18 ani, victima unui accident, va bate pentru o adolescentă de 16 ani, grav bolnavă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inima unei adolescente de 18 ani din Timișoara, victima unui accident rutier cumplit, va bate pentru o tânăra de 16 ani, grav bolnavă. O echipă de specialiști au intervenit în timp record, într-o misiune contracronometru.

Intervenția de transplant s-a realizat la Târgu Mureș și a durat câteva ore.

Fata de 16 ani avea nevoie urgent de un transplant de cord și era pe lista de așteptare de 6 luni. Suferea de insuficiență cardiacă și, potrivit medicilor, starea ei de sănătate era foarte gravă.

În acest timp, părinții unei adolescente din Timișoara au primit vestea că fiica lor care a fost victima unui accident rutier nu mai poate fi salvată.

Familia îndurerată a avut totuși puterea să accepte prelevarea de organe, astfel că inima fetei lor a însemnat o nouă viață pentru copila de 16 ani. Inima a fost transportată de la Timișoara la Târgu Mureș marți seară, iar în miercuri dimineață s-a realizat transplantul.

Citește și
Un bărbat din Timiș în moarte cerebrală a salvat alte patru vieți. Familia a acceptat donarea organelor
Organele prelevate de la pacienți în moarte cerebrală au salvat 12 vieți în ultimele zile

Este al patrulea transplant cardiac din acest an la Târgu Mureș. Conform datelor oficiale ale Agenţiei Naţionale de Transplant, în acest moment pe lista de aşteptare pentru un transplant de cord sunt 35 de pacienţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult