Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firea, despre scandalul stafilococului: Nu de fiecare dată aparținătorii înțeleg să respecte regulile de igienă

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat luni că sistemul prin care se efectuează operațiunile de sterilizare din spitalele românești ar trebui regândit și că ar fi nevoie de reglementări mai stricte pentru cei care intră în spitale.

Firea a subliniat faptul că ”spitalele nu au cum să fie un mediu steril” și că ”nu de fiecare dată aparținătorii înțeleg să respecte regulile de igienă adecvată”.

Primarul general a mai spus că Maternitatea Panait Sârbu, cunoscută și drept Maternitatea Giulești, este una dintre cele mai bune din România.

”Spitalele nu au cum să fie un mediu steril, pentru că acolo vin pacienți, de asemenea vin aparținători, și aici e un aspect de semnalat: nu de fiecare dată aparținătorii înțeleg să respecte regulile de igienă adecvată și o igienă strictă.

Haideți să vă dau un exemplu cu acești bebeluși. La carte și la teorie se spune că dacă se constată o reinternare la 48 de ore de la data externării, atunci se poate spune cu probabilitate mai ridicată că acea infecție sau acel microb a fost contractat în spitalul unde a fost. Dacă au trecut mai multe zile, așa cum este cazul nostru, pentru că bebelușii au venit la Grigore Alexandrescu între 7 și 21 de zile, nu există o probă sută la sută confirmată.

Citește și
maternitatea giulesti
Numărul bebelușilor cu stafilococ auriu ar putea crește. Cum s-ar fi infectat

Repet, aceste lucruri trebuie să reiasă și din toate analizele pe care noi le așteptăm de la Direcția de Sănătate Publică.” - a spus Firea.

Edilul a mai anunțat că speră ca ”într-o săptămână maxim” să se redeschidă controversata secție a maternității Giulești și să se facă internări, ”pentru că sunt multe paciente care așteaptă să nască”.

Potrivit unei informări a Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu", până în prezent, pentru 20 de bebeluşi care s-au născut la maternitatea din Capitală s-a confirmat diagnosticul de infectare cu stafilococul auriu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult