Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Echipamente de 57.000 € din partea asociaţiei Salvaţi Copiii pentru bebelușii prematuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei mai mici luptători pentru viaţă, bebeluşii născuţi prematur la maternitatea Cuza Voda din Iaşi, au primit echipamente medicale în valoare de 57.000 de euro, din partea asociaţiei Salvaţi Copiii.

Doctorii spun că aparatura de ultima generaţie este vitală pentru pruncii născuţi înainte de termen.

Aparatul performant este un real ajutor pentru doctorii şi asistentele din secţia de neonatologie. Astfel, alimentaţia bebeluşilor născuţi prematur, e preparată rapid, prin scanarea unui cod de bare.

Maria Stamatin: ”Aceste echipamente de bază sunt importante. Toţi nou-născuţii ar trebui să aibă acces la aceleaşi proceduri. Și cei de la Hârlău şi cei de la clinica universitară.”

Asociaţia Salvaţi Copiii a donat şi un audiometru de ultima generaţie.

Citește și
pacienta
O femeie a murit în faţa Spitalului de Recuperare din Iaşi. Ce se întâmplase înainte

Gabriela Alexandrescu, preşedinte Salvaţi Copiii: "Am ajuns în toate judeţele ţării pentru că dreptul la viaţa trebuie să fie fundamental pentru toţi copiii. Aproape 20.000 de copii se nasc înainte de termen şi au nevoie de aceste echipamente."

Amalia Năstase, ambasador campanie: ”Am strâns peste 5 milioane de euro în toţi aceşti opt ani. Tot timpul încerc să lămuresc oamenii că tot timpul putem face ceva pentru o viaţă.”

Banii pentru aparatura medicală, 57.000 de euro, au fost strânşi din donaţii, iar campanii similare continuă şi în alte oraşe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult