Cum se pot vaccina mai ușor românii din mediul rural. Măsurile anunțate de Andrei Baciu
Your browser doesn't support HTML5 video.
În prezent, persoanele din mediul rural nu au acces ușor la vaccin, din cauza faptului că trebuie să meargă până la cel mai apropiat centru de vaccinare, care de multe ori nu se află în localitatea lor.
Pentru mobilizarea vaccinării în sate și comune, Andrei Baciu a explicat că vor fi făcute mai multe acțiuni.
„Avem câteva modalități prin care mergem noi către oamenii din comunitățile îndepărtate. Avem centrele mobile de vaccinare, avem deja nouă active care se deplasează în județe și merg către comunitățile în care nu există medic de familie. Pe de altă parte, acolo unde se poate amenaja un centru de vaccinare avem deja câteva zeci de echipe mobile care au plecat spre 31 de județe”, a declarat secretarul de stat pentru reporterul ȘtirileProTV, Liliana Curea.
De asemenea, Ministerul Sănătății vrea să crească atât dorința de vaccinare cât și accesibilitatea la nivel național.
„Pe lângă aceste centre drive-through, există maratoane de vaccinare, posibilitatea pentru firme să își creeze centre de vaccinare. Din data de 4 mai va începe și vaccinarea prin medicii de familie”, a spus Andrei Baciu, întrebat despre metodele prin care autoritățile încearcă să promoveze vaccinarea în România.
De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 5.081.449 de doze de vaccin unui număr de 3.201.106 de persoane, dintre care 1.320.763 au primit o doză şi 1.880.343 şi pe cea de-a doua.