Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Criză fără precedent la Spitalul Județean din Botoșani. Sute de pacienți nu au acces la investigații

Your browser doesn't support HTML5 video.

Criză fără precedent de medici radiologi la Spitalul Județean din Botoșani.

La cea mai mare unitate medicală din regiunea Moldovei, după numărul de paturi, doar trei specialiști se ocupă de radiografii, ecografii și RMN-uri.

Astfel, sute de pacienți nu au acces la investigațiile necesare. Mai mult, în ultimele zile, nimeni nu a asigurat garda pentru această secție.

Serviciul de imagistică al Spitalului Județean din Botoșani funcționează - în acest moment - doar cu trei radiologi, dintre care unul și-a anunțat deja demisia. În ultimul an, alți trei medici au plecat de aici.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Botoșani: „Activitatea laboratorului de radiologie se desfășoară într-o singură tură cu o linie de gardă acoperită de medici și din alte spitale, exemplu Dorohoi, dar și medici rezidenți”.

Citește și
copil la spital
O fetiţă de 4 ani din Botoşani a ajuns la spital după ce a înghiţit o monedă

Reprezentanții spitalului au cerut sprijinul Direcției de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății.

Între timp, s-a găsit o soluție temporară: colaborarea cu medici din alte orașe care să interpreteze de la distanță rezultatele investigațiilor.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Botoșani: „Spitalul este clasificat în categoria III și are obligația să asigure activitatea în specialitate radiologie în două ture și linie de gardă”.

Între timp, unitatea medicală reorganizează concursul pentru ocuparea a patru posturi de medici radiologi. Asta după ce la sesiunile anterioare nu s-a înscris nimeni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult