Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coșmarul unui militar din Mangalia. Mâna stângă i-a fost pusă greșit în ghips după un accident

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un militar din Mangalia îi acuză pe medicii de la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Constanța că l-au tratat cu superficialitate, iar acum nu îşi mai poate folosi mâna stângă.

În urmă cu 7 luni, tânărul de 30 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost implicat într-un grav accident de circulaţie. Când s-a trezit din comă şi i-a fost îndepărtat ghipsul de la mâna stângă, militarul a observat că mâna nu i-a fost fixată corect din cot.

Marius Godea are 30 de ani, iar anul trecut a fost implicat într-un grav accident rutier. Era pasager, iar maşina în care se afla a intrat în plin într-un perete al punctului de trecere a frontierei din Negru Vodă. Şoferul a murit pe loc, iar el a ajuns în stare gravă la Spitalul judeţean din Constanța.

Medicii l-au operat de mai multe ori, iar tânărul militar a revenit din comă la o săptămână după accident. Săptămâni la rând a avut membrele puse în ghips, iar acum şi-a dat seama că nu-şi mai poate folosi mâna stângă.

Citește și
pacient cu arsuri grave, salvat in Brasov
Povestea primului rănit cu arsuri grave, salvat în România datorită donațiilor

Bărbatul are acum cotul într-o altă poziţie decât cea biologică şi îi acuză pe medici de neglijenţă.

La rândul lor, doctorii susţin că l-au tratat pe tânăr în funcţie de gravitatea traumelor şi că scopul principal a fost să-l ţină în viaţă. Fractura de la mână nu ar fi fost prioritară, spun medicii, şi oasele s-au sudat după cum au fost fixate în ghips.

Acesta este accidentul în urma căruia tânărul a ajuns în stare gravă la spital. Săptămâni la rând, medicii s-au chinuit să-l salveze şi l-au supus mai multor intervenţii chirurgicale. Tânărul spune că a avut un şoc în momentul în care şi-a îndepărtat ghipsul de la mâna stângă.

Marius Gorea: ”După ce mi-a scos ghipsul m-am văzut cu mâna strâmbă. Nu a mai intervenit că făcusem infecţie la picior unde am avut placă băgată. Dacă o punea de prima dată eu zic că acum nu mai aveam probleme. Asta e toată mişcarea ei şi trosneşte când o îndoi. Pocneşte înăuntru.”

Tânărul susţine că a fost din nou la medicii care l-au tratat să le ceară socoteală, dar a aflat că nu se mai poate face nimic. Mai grav este că nu se mai poate întoarce la muncă, întrucât nu-şi poate folosi ambele braţe.

Medicii susţin că l-au tratat cum au putut mai bine pe militar.

Bogdan Obada, director medical: ,,A venit în comă, a stat intubat în terapie intensivă. Tratamentul s-a făcut în ordinea importanţei leziunilor cu risc vital, aşa cum se face în cazul unui pacient politraumatizat. Nu este vorba despre nici o culpă medicală în acest caz. Nu se mai poate face nimic pentru că se poate face o intervenţie chirurgicală, dar beneficiile sunt incerte vizavi de obţinerea unui prognostic funcţional mai bun.”

Militarul susţine că singura şansă de a-şi recăpăta funcţiile mâinii stângi ar fi o nouă operaţie la o clinică privată, dar costurile se ridică la câteva mii de euro, bani pe care tânărul însă nu îi are.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult