Coronavirusul ar putea afecta și creierul pacienților. Ce spun cercetătorii
"Pe măsură ce numărul de pacienţi infectați cu COVID-19 creşte la nivel mondial, cercetătorii ar trebui să urmărească și starea psihică a acestora", sfătuiesc clinicienii într-un raport publicat la 31 martie, potrivit MedScope.
“Este important de adus în discuție, astfel că medicii ar trebui să investigheze și alterarea nivelului de conștiință în cazul pacienților cu COVID-19. Este o complicație a bolii la fel de severă ca cea survenită la nivelul plămânilor", a explicat Elissa Fory, medicul care a oferit diagnosticul.
„Trebuie să ne gândim la modul în care vom încorpora pacienții cu boală neurologică severă în paradigma noastră de tratament”, a adăugat aceasta.
Cazul despre care este vorba este al unei femei de 58 de ani, ce a fost transportată la spital după 3 zile de febră, tuse și dureri musculare, simptome ale infecției cu COVID-19. Pacienta avea, de asemenea, stări de confuzie, letargie și dezorientare.
Femeia a fost diagnostica cu infecție de coronavirus, dar ulterior a dezvoltat și o encefalopatie hemaragică necrozantă.
Encefalopatia hemaragică necrozantă este o efecțiune rară cauzată de infecțiile virale, dar până acum nu au existat date care să arate că ar putea fi o urmare a infecției cu COVID-19.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: MedScope, MediaPro Distribution
Etichete: epidemie , coronavirus , simptome
Dată publicare: 06-04-2020 12:11