Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci moduri în care organismul răspunde la infecţia cu coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

În funcție de numeroase aspecte, printre care sistemul imunitar sau chiar componenta genetică, organismul persoanelor infectate cu coronavirus răspunde diferit în fața bolii.

Astfel, există cinci cazuri posibile: 

1. Pacienții asimptomatici sunt cam o treime din total. Dezvoltă anticorpi care opresc replicarea virusului și distrug celulele infectate.

2. Pacienți care fac forme ușoare sau medii, ce seamănă cu gripă. Reacția imună se activează mai lent, numărul de celulele infectate e mai mare, însă, cu tratament în spital, bolnavul se vindecă.

3. Pacienți cronici cu imunitate slăbită. Virusul se extinde de la nivel pulmonar spre alte organe și sisteme. Ajung să aibă nevoie de oxigen și ventilație asistată. În timpul câștigat astfel, pacientul ajunge să-și producă până la urmă cantitatea de anticorpi necesară. Dacă nu reușește, nu va supraviețui.

4. Indivizi cu sistem imun bun, dar expuși repetat virusului. Este cazul personalului medical neprotejat inițial în secțiile de COVID-19. Nu doar că visusul de înmulțește în organismul propriu, dar inhalează și virusului de la alte organisme. Riscurile sunt aproape la fel de mari ca la pacienții cronici.

Citește și
aglomeratie
Cum arată o zi de cumpărături în plină pandemie. Cozi uriașe în supermarketuri și piețe

5. Mai există o categorie. Probabil oameni cu o genetică aparte, care reacționează disproporționat de intens. În timp foarte scurt de la momentul contagiunii, au complicații masive. Așa că doar intervenția rapidă le poate salva viață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult