Ce trebuie să elimini din alimentație ca să reduci riscul apariției bolilor de inimă. Sfaturile unui medic
Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii în general când vine vorba de sănătatea inimii este să aștepte până este prea târziu, spune dr. Greogry Katz, un cardiolog de la NYU Langone, scrie Insider.
„Oamenii cred că este ceva ce se întâmplă brusc. Uneori spun: cum am ajuns să am un infarct sau un AVC? Sămânța se plantează mult mai devreme”, a spus medicul.
Obiceiurile tale de astăzi, cum ar fi mâncatul sănătos și sportul, pot face o mare diferență în sănătatea inimii tale și în prevenirea bolilor de inimă, atacurilor de cord și AVC-urilor.
Colesterolul ridicat și alte condiții care pot afecta inima au legătură cu consumul de produse ultraprocesate, cu zahăr adăugat, carne roșie și grăsimi saturate.
De cealaltă parte se află alimentele care previn apariția bolilor, cum ar fi legumele, cerealele integrale, leguminoasele și grăsimile nesaturate precum uleiul de măsline care ajută la scăderea colesterolului.
Pentru majoritatea oamenilor poate fi greu, însă, să-și schimbe brusc și complet stilul de viață. Așa că dr. Katz recomandă ca prima dată să se renunțe la băuturile îndulcite și acidulate.
„Caloriile băute și alcoolul au cel mai mare impact. Mă alarmează numărul de oameni pe care îi văd că beau 500 de calorii pe zi”, a spus acesta.
Studiile arată că sucurile, cafelele îndulcite și cocktailurile pot contribui la bolile de inimă, două tipuri de diabet și cancer.
Un nutriționist a spus că o strategie bună pentru a reduce din aceste băuturi este să înlocuirea lor cu ceai neîndulcit sau apă aromată cu citrice sau mentă.