Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Biopsia pielii este o tehnică simplă pentru rezultate exacte. Împreună, putem SKINba lumea în bine

Your browser doesn't support HTML5 video.

Biopsia este instrumentul la care apelează medicul dermatolog atunci când doreşte să se asigure că anumite modificări prezente pe piele sunt de natură benignă (de exemplu, aluniţe cu aspect mai neobişnuit).

Biopsia înseamnă recoltarea unei bucăţele micuţe de piele, dar suficientă pentru a furniza date privind structura celulară la microscop.

Fiind vorba de o procedură chirurgicală, este nevoie de anestezie. Aceasta se poate face injectabil sau cu ajutorul unei creme anestezice, dacă analiza este superficială. Practic, în afara punctului de anestezie, procedura este complet nedureroasă.

Prelevarea în sine nu durează mai mult de câteva secunde. În zona în care se face biopsia poate să apară puțin disconfort după ce efectul anesteziei trece, dar lucrurile se ameliorează în maximum două zile.

În comparație cu riscurile generate de biopsia unui organ intern, explorarea afecțiunilor pielii prin biopsie cutanată nu determină efecte secundare importante (cel mai des, este vorba de o sutură după prelevarea probei).

Citește și
alunite
Românii asociază în mod greșit cancerul de piele cu alunițele. Împreună, putem SKINba lumea în bine

Biopsia cutanată este de cele mai multe ori o manevră simplă, minim invazivă, care poate fi executată cu ușurință în cabinetul medicului dermatolog.

Urma de la o astfel de analiză este foarte mică, iar în două luni de zile nici nu se mai știe de unde a fost recoltată proba. Important de reținut este că în dermatologie, biopsia pielii nu înseamnă cancer.

Această analiză este una de rutină, care ajută la diagnosticarea corectă a bolilor de piele, pentru că acestea pot fi foarte ușor de confundat după simptome, chiar și de medicul specialist.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult