Alimentul pe care nu ar trebui să-l consumăm niciodată la micul dejun. Este un produs de bază în alimentația noastră
Un nutriționist celebru din Marea Britanie a vorbit despre un aliment pe care nu ar trebui să-l consumăm niciodată dimineața.
Luând ca exemplu „english breakfast”, celebrul mic dejun englezesc extrem de sățios compus din ouă, cârnați, bacon, roșii, ciuperci, pâine și cartofi, nu este cel mai sănătos mod de a începe ziua. Însă, spune nutriționistul Daniel Herman, „english breakfast” poate fi un mic dejun sănătos dacă este eliminat un aliment.
Deși este delicios, este general acceptat faptul că „english breakfast” nu este cel mai sănătos mic dejun.
Pentru cei care doresc să mânânce acest mic dejun, concentrându-se în același timp pe un stil de viață sănătos, pot face modificări în farfurie fără a pierde esența acestui fel de mâncare.
Vorbind pentru Express, Daniel Herman, nutriționist și fondator al Bio-Synergy, a dezvăluit alimentul pe care ar trebui să-l eliminăm cu toții din farfuria noastră, din motive de sănătate.
„Micul dejun este cu siguranță masa mea preferată, iar un Full English este un adevărat răsfăț, însă are câteva dezavantaje”, a spus Herman.
Renunță la pâinea prăjită din masă. Optați în schimb pentru alternative care să adauge valoare nutritivă micului dejun.
„Probabil că cel mai bun element de eliminat din meniu/platou este pâinea prăjită. Pâinea prăjită se face prin prăjirea pâinii feliate în unt până când devine crocantă și aurie. Deși poate fi delicioasă, pâinea prăjită este extrem de nesănătoasă din mai multe motive”, spune medicul.
El a subliniat o serie de riscuri pentru sănătate legate de pâinea prăjită, inclusiv conținutul ridicat de calorii și grăsimi saturate, lipsa nutrienților esențiali și potențialul de a crește riscul de boli cardiovasculare mortale.
„Pâinea prăjită este de obicei înmuiată în unt, ceea ce îi crește semnificativ conținutul caloric, contribuind la riscul de creștere în greutate și obezitate. Prăjirea pâinii în unt adaugă o cantitate semnificativă de grăsimi saturate în mâncare, ceea ce poate duce la creșterea riscului de boli de inimă și la niveluri ridicate de colesterol. Pâinea prăjită oferă foarte puțini nutrienți esențiali în comparație cu pâinea integrală sau cu alte alternative mai sănătoase. Îi lipsesc fibrele, vitaminele și mineralele care sunt importante pentru sănătatea generală. O dietă care include multe alimente prăjite, inclusiv pâine prăjită, a fost asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale și alte afecțiuni cronice de sănătate”, a explicat medicul.
Nutriționistul a sugerat să înlocuim pâinea prăjită cu pâine integrală prăjită. Aceasta este mai bogată în fibre și nutrienți în comparație cu pâinea albă, a explicat el.
„Zdrobiți niște avocado și întindeți-l pe pâine prăjită din cereale integrale pentru o alternativă nutritivă și delicioasă. Avocado oferă grăsimi sănătoase, vitamine și minerale”, a spus medicul.