Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Al treilea transplant de plămâni din acest an. ”În an centenar, noi românii facem transplanturi pentru români”

Medicii de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București au efectuat al treilea transplant de plămâni din acest an.

Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din București și se afla pe lista de așteptare pentru intervenție. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare.

Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul și a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Sfânta Maria care a realizat și celelalte două transplanturi de plămâni.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă a declarat că starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.

”În an centenar, noi românii facem transplanturi pentru români”, a declarat Narcis Copcă. Managerul spitalului mai spune că asemenea intervenții chirurgicale extrem de dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu multă experiență în domeniu.

Citește și
transplant rinichi iasi
Transplant de rinichi la Iași. Rudele au mulțumit în lacrimi familiei donatorului

Anul acesta, la Spitalul Clinic Sfânta Maria au mai fost efectuate două transplanturi de plămâni, iar potrivit reprezentanților spitalului, cei doi beneficiare sunt în stare bună.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult