Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început vaccinarea anti-HPV. Fiica ministrului Sănătăţii, printre primele adolescente vaccinate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit, iar primul pas este vaccinarea împotriva virusului HPV.

În acest sens, Ministerul Sănătății a cumpărat încă 40.000 de doze vaccin, care vor ajunge prin direcțiile de sănătate publică în cabinetele medicilor de familie.

Confom planului național de imunizare, serul se administrează gratuit fetelor cu vârste între 11 și 14 ani, ai căror părinți au solicitat acest lucru în ultimii 2 ani.

Vaccinul anti HPV se face în cabinetele medicilor de familie, iar câteva adolescente au primit deja prima doză. Printre ele este chiar fata în vârstă de 13 ani a Ministrului Sănătății.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: ”Fiica mea a făcut vaccinul chiar azi, putem crește numărul dacă este necesar”.

Citește și
Virus HPV
Riscurile la care se expun purtătorii virusului HPV. Au nevoie de control periodic

Imunizarea împotriva HPV face parte din programul național de vaccinare și este gratuită pentru categoria de vârstă 11-14 ani. Serul se administrează în două doze la interval de 5 până la 12 luni.

În prezent, pentru fetele care au peste 15 ani, vaccinul se plătește. Pentru o protecție completă, acestea au nevoie de 3 doze.

Ana Maita, Asociația Mame pentru Mame: ”Trebuie să facă și băieții”.

 

Infecția cu virusul papiloma uman, cunoscut sub denumirea de HPV, este o infecție virală care determină leziuni ale pielii sau mucoaselor din diferite părți ale organismului uman.

Există mai mult de 100 de forme ale virusului HPV identificate până în prezent și se estimează că - cel puțin odată în viață - aproape toate persoanele active sexual, bărbați sau femei, vor avea infecție cu un tip de virus HPV.

Cancerul de col uterin este doar una dintre bolile grave provocate de acest virus. În România, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate în fiecare an cu această maladie, iar jumătate dintre ele mor.

Cu o campanie de vaccinare masivă, Australia va deveni în curând prima țară din lume care va elimina cancerul cervical.

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult