Modifica setarile cookie
Toate categoriile

USR-PLUS: Rezultatul referendumului arată că atacul asupra justiției trebuie să înceteze

Președintele USR Dan Barna afirmă că, după rezultatele înregistrate pe 26 mai la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis, PSD și ALDE ”trebuie să înceteze atacul asupra justiției”.

 

Cu toate acestea, Barna a declarat, luni, că nu se așteaptă ca președintele PSD Liviu Dragnea să respecte rezultatul acestui referendum și să oprească modificările asupra legilor justiției.

”Acest referendum și votul de ieri pentru europarlamentare arată că România, varianta Liviu Dragnea, nu mai este acceptată de cetățeni. Acest referendum și rezultatul alegerilor europarlamentare arată că atacul asupra justiției trebuie să înceteze. Ăsta este un mesaj foarte clar.

În egală măsură nu mă aștept ca această grupare disperată din jurul lui Liviu Dragnea, care au crezut că pot să prostească la nesfârșit populația, să facă ceva în sensul acesta. De aceea, lupta trebuie să continue, va continua și în Parlament, presiunea trebuie să continue, pentru că nu mă aștept ca începând de mâine domnul Dragnea să apară la tribuna Parlamentului să spună încetăm toate măgăriile pe care ne chinuim să le implementăm în legislație de 2 ani de zile.” - a declarat Dan Barna.

Citește și
Daniel Zamfir, Calin Popescu Tariceanu
Un senator ALDE este șocat de scorul obținut la alegeri: ”Românul are memorie scurtă”

Potrivit rezultatelor parțiale anunțate luni la ora 11.00 de Biroul Electoral central, la referendumul pentru Justiţie -  1.625.321 de persoane au votat "DA" la întrebarea nr. 1 şi 1.619.681 au spus "DA" la întrebarea nr. 2.

La întrebarea nr. 1 au răspuns "NU" - 277.976 de alegători, iar la întrebarea nr. 2 au răspuns "NU" - 271.104.

Totalul votanţilor la referendum a fost de 7.913.195, peste 40%.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult