Modifica setarile cookie
Toate categoriile

USR l-a propus pe Dacian Cioloş premier, pentru a pune capăt crizei politice

Your browser doesn't support HTML5 video.

USR participă la consultările de la Cotroceni având ca propunere de premier pe preşedintele partidului, Dacian Cioloş, a decis, luni, Biroul Naţional al formaţiunii.

"USR merge la consultările cu preşedintele Iohannis cu mandatul de a forma cât mai rapid un Guvern cu puteri depline care să gestioneze pandemia, să gestioneze explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR. USR susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru România este un Guvern USR - PNL - UDMR, cu un nou premier şi cu un program de guvernare asumat care să includă şi PNRR, dar şi urgenţele care trebuie gestionate şi care trebuie respectate de partenerii de coaliţie. Biroul Naţional USR a decis ca echipa de negociere să îi prezinte preşedintelui propunerea USR de premier în persoana lui Dacian Cioloş şi un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare", a afirmat Cioloş, la Parlament, după şedinţa conducerii USR, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, USR a pregătit "propuneri concrete".

"Nu mai mergem doar cu poveşti, nu mai mergem doar cu presupuneri. Din punctul nostru de vedere, un Guvern trebuie să funcţioneze cu un premier asumat şi cu un astfel de program. În absenţa unor propuneri clare, concrete din partea partenerilor noştri de coaliţie, pentru că protocolul de coaliţie este încă în vigoare, dar, din păcate, nu am putut să avem în aceste zile discuţii cu partenerii noştri ca să vedem ce vor şi, în aceste condiţii, noi suntem gata să venim şi cu propunere de premier şi cu un program foarte clar asumat", a explicat Dacian Cioloş.

El a precizat că USR propune, printre altele, reducerea cu 32% a preţului energiei electrice, plan pentru limitarea transmiterii COVID-19, desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie până la finalul lunii octombrie şi adoptarea Legilor Justiţiei până la finalul anului viitor, implementarea proiectului "Zero taxe" pe salariul minim, reforma pensiilor speciale, reforma companiilor de stat, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin până în martie 2023.

Citește și
Klaus Iohannis
Președintele Iohannis îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, după consultările cu partidele

"Constatăm că vechile partide fug de responsabilitate şi, în aceste condiţii, USR este este pregătit să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să iniţieze imediat negocieri cu PNL şi UDMR pentru un Guvern care să scoată România din criză", a adăugat Cioloş.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult