Modifica setarile cookie
Toate categoriile

USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI

Deputatul USR Stelian Ion afirmă că există câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR de miercuri, privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlament, pe tema protocoalelor secrete încheiate cu SRI.

Parlamentarul afirmă că această decizie nu afectează și hotărârile judecătorești definitive, așa ”cum și-ar fi dorit puterea actuală”.

De asemenea, deputatul USR este de părere că, pentru dosarele aflate pe rol, se lasă la aprecierea instanțelor de judecată să stabilească dacă au fost încălcări.

”Această decizie, așa cum a rezultat și despre care ați relatat deja, nu invalidează toate hotărârile deja pronunțate, cum și-ar fi dorit puterea actuală. Ceea ce este un lucru pozitiv. Era dezastruos să se lege de autoritatea de lucru judecat și să invalideze toate hotărârile sub acest pretext.

De altfel, mai departe, pentru dosarele aflate pe rol, așa cum am auzit cu toții, se lasă la aprecierea instanțelor de judecată să stabilească dacă a fost sau nu o încălcare cu privire la fiecare dosare în parte - ceea ce iarăși un lucru pozitiv.” - a spus Stelian Ion.

Citește și
parlament
Deputații au adoptat legea privind declasificarea unor protocoale încheiate între instituțiile statului

Declarațiilemsale vin la scurt timp după ce judecătorii Curții Constituționale au admis sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult