Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceau îl consideră nevinovat pe Meleșcanu pentru votul din diaspora. Ce propuneri are

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut declarații după întâlnirea PSD-ALDE de joi.

Tăriceanu a abordat subiectul votului din diaspora și a spus că Teodor Meleșcanu, ministru pe care Klaus Iohannis îl vrea demis, nu are nicio vină.

”Nu am discutat despre o remaniere. Din moment ce Teodor Meleșcanu e ministru, dacă n-ar fi avut (n.r. sprijinul meu) aş fi comunicat. Nu sunt adeptul căutării ţapilor ispăşitori.

Meleșcanu a făcut o prezentare publică a modului cum au fost organizate secţiile de vot şi că numărul lor a fost cu mult crescut.

Pe mine şi dânsul nu ne lasă indiferent ce s-a petrecut. Ştiu că domnul Meleșcanu a pregătit un raport, pe care i l-a înaintat doamnei prim-ministru. Acest raport va fi dat publicităţii în zilele în care urmează.

Citește și
Călin Popescu Tăriceanu
Tăriceanu, despre pactul anunţat de Iohannis: „Nu este decât o altă şmecherie”

Există vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu este ministrul”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Principalele declarații făcute de Călin Popescu Tăriceanu:

”Subiectele s-au referit la rezolvarea problemei legată de soluţia pentru ca, pe viitor, să evităm aglomeraţiile din secţiile de vot din străinătate.

Am convenit în acest sens şi am transmis birourilor permanente crearea unei comisii de cod electoral, care să elaboreze propunerea prin care să soluţionăm această problemă. Vom invita AEP, care a anunţat deja câteva soluţii, printre câte votul prelungit sau prin corespondenţă, vom invita MAE şi MAI pentru a găsi cea mai potrivită soluţie, pentru ca aceste aglomeraţii să fie complet evitate şi niciun cetăţean român să nu aibă sentimentul că este împiedicat în vreun fel în a-şi exercita votul.

Al doilea lucru discutat e modul în care să transpunem în legislaţie rezultatul referendumului. Interzicerea amnistiei și graţierii nu este de natură constituţională, de aceea va reveni comisiilor juridice din cele două Camere.

În ceea ce priveşte limitarea dreptului de a emite ordonanţe, se referă la Guvern, este de natură constituţională şi vom alege cea mai bună soluţie.

Al treilea subiect discutat este pactul pentru România europeană. Acest pact trebuie să aibă în vedere un element prealababil, să găsim o definiţie comună despre ce înseamnă statul de drept. Eu continui să cred că statul de drept înseamnă un set de norme, legi care au drept scop asigurarea principiilor pe care se bazează democraţia într-un stat democratic.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult