Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceanu nu este de acord cu propunerea lui Teodorovici privind românii din străinătate

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat împotriva propunerii ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, care a spus că vrea ca românii din străinătate să aibă un singur permis de muncă, pe o perioadă limitată.

 

Tăriceanu, care este partener de guvernare cu Liviu Dragnea a afirmat că dreptul de a muncii în interiorul Uniunii Europene este un drept câștigat de toți românii.

”O să încep așa, cu o apreciere mai degrabă în glumă. Asta este o viziune liberală, cumva, asupra funcționării economiei și a pieții muncii? Nu. Nicidecum nu suntem de acord cu o astfel de propunere, pentru că dreptul de a muncii în interiorul Uniunii Europene este un drept câștigat de toți românii, de care foarte mulți au înțeles să beneficieze. Iar problema deficitului de forță de muncă în România, o problemă reală, nu se rezolvă prin limitarea unui drept câștigat prin obținerea calității de membru al Uniunii Europene.

Trebuie să ne gândim la alte soluții. Nu suntem singura țară care s-a confruntat cu o penurie de forță de muncă, mai sunt și alte țări, trebuie să învățăm din exemplul altora. O astfel de măsură n-am auzit să fie luată sau să fi fost luată de o altă țară europeană.” - a spus Tăriceanu.

Citește și
Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici
Teodorovici, despre rectificarea bugetară: ”Unele ministere au estimat cheltuieli mai mari”

Reacția sa a venit la scurt timp după ce ministrul Eugen Teodorovici a anunțat o propunere controversată: românii ar trebui să aibă drept limitat de lucru în străinătate, pe baza unui singur permis de muncă, valabil pe maxim 5 ani într-o anumită ţară.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult