Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Ordonanța Guvernului care legifera traseismul primarilor avea o prevedere care i-ar fi costat pe liberali 300 de aleși

Liberalii din Guvernul PNL-PSD au fost pe cale să comită o greșeală electorală care - susțin ei - i-ar fi putut costa pierderea a aproximativ 300 de aleși locali în urma alegerilor locale din 2024.

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că, în forma inițială, ordonanța de urgență a Guvernului privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, avea o prevedere conform căreia un ales local își putea schimba ”opțiunea politică”, adică partidul din care face parte, într-un interval de câteva luni, care i-ar fi dezavantajat pe cei din PNL.

Astfel, liberalii și-au dat seama că, în urma acelui act normativ - prin care primarii sau șefii de CJ puteau demisiona dintr-un partid, ca să se înscrie în alt partid, din iunie până în septembrie - puteau pierde în jur 300 de membri.

Modificările aduse OUG precizează acum că ”persoanele care exercita funcția de primar își pot depune candidaturile din partea altui partid politic decât cel pe a cărui listă a fost ales, fără să le înceteze de drept mandatul până la depunerea juramântului de către primarul ales în urma alegerilor din data de 9 iunie 2024”.

Aceleași modificări se aplică și în cazul președinților de consilii județene, consilieri local, consilieri generali al municipiului Bucuresti și consilieri județeni.

Citește și
ciuca, ciolacu
Eroare jenantă a guvernului în proiectul de lege privind organizarea alegerilor europarlamentare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult