Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajările la stat vor fi înghețate

Surse guvernamentale au declarat pentru Știrile Pro TV că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care vor fi înghețate angajările la stat. Măsura va fi în vigoare până la finalul acestui an.  

Conform surselor citate, această ordonanță de urgență ar urma să fie adoptată în ședința Guvernului de luni, 24 aprilie.

O altă măsură avută în vedere de Cabinetul Ciucă este înghețarea salariilor bugetarilor, astfel că nu va mai avea loc nicio majorare în acest an.

Aceste înghețări de angajări și salarii la stat se vor aplica de la 1 mai, ordonanța de urgență urmând să fie pusă în dezbatere publică, inclusiv cu prevederile referitoare la limitele lunare pentru cheltuieli.

Pe de altă parte, Ciucă a anunțat, joi, în ședința de Guvern, că Executivul lucrează la un ”mecanism” de gestionare a cheltuielilor publice, astfel încât la finalul anului ”să ne încadrăm în limitele de deficit”.

Citește și
Adrian Caciu
Adrian Câciu, șeful Finanțelor: Gaura la buget nu e de 20 de miliarde de lei. E mai mică, de 4,7 miliarde de lei

De asemenea, el a făcut ”un apel public către marii contribuabili să își plătească datoriile”.

Tăieri de cheltuieli, la stat, de 10 miliarde de lei

Totodată, săptămâna viitoare se va aproba și planul de reduceri de cheltuieli, cel trimis de săptămâna trecută de ministere.

Până acum, datele adunate arată că se pot economisi 10 miliarde de lei din bunuri și servicii, din cele 20 miliarde de lei anunțate ca țintă.

În urmă cu câteva zile, Știrile ProTV a anunțat că liderii coaliției au decis reducerea cheltuielilor bugetate pentru 2023 cu circa 20 de miliarde de lei, pentru a contrabalansa încasările slabe ale Fiscului din prima parte a acestui an.

Până în momentul de față nu a fost prezentat un plan oficial de reducere a cheltuielilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult