Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Florin Cîțu i-a propus lui Marcel Ciolacu șefia guvernului. O nouă ședință a BEx al PNL are loc marți

Potrivit unor surse politice, discuția din aceasta seară s-a încheiat fără consens pe numele premierului.

Varianta propusă de Florin Cîțu în acest format a fost ca premierul să fie numit prin rotație, iar PSD să aibă prioritate, în persoana lui Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților ar fi agreat acest lucru doar la nivel de imagine, și nu ar fi putut să refuze șefia guvernului pentru partidul său. Însuși Marcel Ciolacu i-a atras atenția lui Florin Cîțu că partidul său - PNL - nu va fi de acord ca PSD sa dea premierul. Surse din PNL susțin că liberalii nu vor să renunțe la varianta în care ei dau premierul.

Marcel Ciolacu se așteaptă ca BEx PNL să respingă numirea sa, iar atunci va apărea varianta de compromis a președintelui Iohannis, Nicolae Ciucă.

Cum PSD și PNL nu au ajuns la un acord pentru premier, orice discuţie pentru programul de guvernare este blocată. Ambele partide pretind funcția de prim-ministru, chiar și prin rotație. Social democrații sunt mai flexibili și n-ar refuza ca șefia guvernului să ajungă la PNL, însă nu-l vor pe Florin Cîțu în această postură.

Citește și
Marcel Ciolacu, Superman, Florin Citu
Ciolacu propune să fie premier prin rotație cu Cîțu: ”Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante”

Marți, de la ora 13:00, va avea loc o nouă rundă de negocieri între părți, iar de la ora 19:00, PNL a convocat ședință de Birou Executiv, în format online, pentru a decide propunerea de premier. Liderii celor două partide așteaptă o discuţie cu președintele Klaus Iohannis, care ulterior va trebui să convoace și consultări la Palatul Cotroceni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult