Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şedinţă la Cotroceni. Iohannis discută cu Cîțu despre bugetul de stat pentru anul 2021

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Klaus Iohannis are astăzi, de la ora 14,00, o şedinţă de lucru la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîţu şi ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la această întâlnire se va discuta despre stadiul construcţiei bugetului de stat pe anul viitor.

Este vorba despre un buget care va fi supus unei presiuni foarte mari a cheltuielilor, în condițiile în care este nevoie de mai mulți bani pentru sănătate, dar și pentru creșterile de pensii și salarii.

Executivul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.

În privința pensiilor, surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că această creștere plănuită de Guvernul Cîțu va fi mică, de doar câteva procente.

Citește și
Bani
Guvernul vrea să crească salariul minim brut la 2.300 de lei. Majorarea este de 70 de lei

În plus, Guvernul trebuie să decidă ce alte măsuri de ordin economic urmează să prelungească în anul 2021 - măsuri de sprijin pentru sectoarele din economie care au fost afectate de măsurile de restricție.

Nu în ultimul rând, Guvernul trebuie să decidă dacă prelungește măsura privind amânarea ratelor bancare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult