Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ședință cu scântei la PSD. Când se va face remanierea guvernamentală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nouă şedinţă cu scântei, la PSD. Faţă-n faţă cu Liviu Dragnea, primarul Bucureştiului Gabriela Firea, i-a reproşat acestuia modul în care conduce partidul şi a afirmat că miniştrii ar fi remaniaţi pe baza unor teste grilă.

 „De unde a mai apărut şi prostia asta?", a fost replica lui Dragnea. Confruntarea a avut loc cu ocazia reunirii liderilor PSD, care au nominalizat noi responsabili la educaţie, şi afaceri europene.

Ecaterina Andronescu este alegerea PSD pentru portofoliul Educaţiei. Aceasta a stat minute bune în biroul lui Liviu Dragnea, iar la discuţii a asistat şi Viorica Dancilă. Propunerea i-a fost făcută de acum câteva luni, însă Andronescu părea că nu îşi doreşte să devină din nou ministru, mai ales că în vară a făcut publică o scrisoare în care cerea demisia lui Liviu Dragnea şi critica partidul pentru că nu a dat mai mulţi bani pentru învăţământ

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: „Eu nu fac reevaluări. Doamna ministru a venit cu cele două propuneir şi au fost votate.”

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Exerne, George Ciamba, va prelua fondurile europene rămase fără ministru după plecarea lui Victor Negrescu. Ciamba ar trebui să se ocupe în continuare de organizarea preluării de către Românie a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Şefa Guvernului a dat asigurări că pregătirile sunt în grafic în ciuda criticilor venite de la Cotroceni.

Citește și
george ciamba
Cine este George Ciamba, desemnat pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene

Viorica Dancilă, prim-ministru: „Vă asigur că România e pregătită, că suntem pregătiţi, cred că asttfel de declaraţii nu pot face decât rău, e un caz fără precedent într un stat mebru şi cer tuturor forţelor pol inclusiv lui iohannis să se abţină.”

Guvernul va fi împrospătat săptămâna viitoare cu alţi oameni noi. Luni, social-democraţii vor anunţa remanierea programată încă de astă-vară. Viorica Dancilă ar fi cea care a făcut evaluarea miniştrilor, dar Gabriela Firea susţine o altă variantă. Aceea că fiecare membru al cabinetului ar fi putut fi evaluat de liderii partidului pe baza unui test grilă.

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: „Era o discuţie că în Cex vom primi nişte teste grilă în care să ne dăm opinia în legătură cu activitatea miniştrilor. Şi nu sunt de acord cu acea manieră nu să jucăm spânzurătoarea.”

Reporter: „Vor fi evaluaţi miniştri prin teste grilă?” Liviu Dragnea, preşedinte PSD: „Prin ce?” Reporter: „Teste grilă.” Dragnea: „De unde dracu a mai ieşit şi asta?” Reporter: „Doamna Firea.” Dragnea: „Dar ce? Dăm examene pentru testele de şofer?”

Gabriela Firea i-a adus şi alte acuzaţii grave şefului sau de partid. Potrivit unor surse, odată cu remanierea ar putea fi exclusă din PSD.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult