Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PSD susține ca plafonarea prețurilor la energie să se raporteze la consumul curent și nu la anul 2021

PSD a anunțat într-un comunicat că va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care își reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de prețuri plafonate.  

Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022.

”PSD consideră că o astfel de modificare a legii va stimula cetățenii să facă economie la energie electrică, ceea ce va sprijini efortul României de a-și reduce consumul național cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană.

Totodată România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligații și sancțiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, așa cum se întâmplă în alte state din Uniunii” - susține PSD în comunicat.

Și PNL ar putea susține modificarea privind plafonarea  

Ministrul Energiei Virgil Popescu a precizat, luni, că trebuie găsit în Legislativ un mijloc de stimulare, având în vedere că preţurile se raportează la consumul din 2021 şi mulţi consumatori s-au plâns că acest lucru nu încurajează reducerea consumului.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: „În România nu va exista o raţionalizare la energie. Românii nu vor sta în frig”

„Ordonanţa trebuie să se raporteze la o referinţă. Anul 2021 nu este totuna cu 2020 când a fost lockdown sau când a fost consumul mai mic. La nivelul Comisiei Europene propunerea este undeva, pentru IMM, la o perioadă de 5 ani de zile. Sigur că putem discuta, putem vedea. Eu cred că fiecare care vrea să facă economie trebuie să facă. Eu cred ca trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare. Este un consum care nu a fost limitat de preţ, a fost un consum normal în 2021. Nu un consum mai mic. Dacă în loc de 300KW, consumă 255 KW, plăteşte mai puţin. Este clar că este încurajat, dar trebuie să găsim şi o modalitate de bonificaţie”, a explicat ministrul liberal al Energiei, potrivit News.ro.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult