Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PSD acuză coaliția de ipocrizie: ”În buget sunt prinşi banii pentru pensiile speciale”

Partidul Social Democrat acuză de ipocrizie coaliția de guvernare, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR. Purtătorul de cuvânt al social-democraților afirmă că în proiectul de buget pe 2021 ”sunt prinși” banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor.

 

Acest lucru se întâmplă după ce atât liderii PNL, cât și cei de la USR-PLUS, au afirmat public faptul că depun toate eforturile politice pentru ca proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie votat în Parlament - unde cele 2 formațiuni politice, împreună cu UDMR, dețin majoritatea.

PSD mai suține că, dacă partidele din coaliție ar dori cu adevărat eliminarea pensiilor parlamentarilor, ar putea să să ia iniţiativa legislativă pe care au depus-o deja, să o transforme în ordonanţă de urgență şi în prima şedinţă de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale.

”Am constat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenţie în buget. Dacă și dumneavoastră veți face același efort, veți vedea că în bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului sunt prinşi banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască: când vorbesc serios despre acest subiect şi când nu. Le solicităm, pentru că mâine dimineaţă este şedinţă de Birouri Permanente Reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Dacă tot vorbesc despre pensiile speciale, ar trebui să ia iniţiativa legislativă pe care au avut-o, să o transforme în ordonanţă de urgență şi în prima şedinţă de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale. Dacă nu fac acest lucru, este demagogie şi atunci nu mai au voie să vorbească despre acest subiect". - a declarat senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Citește și
Este oficial: pensiile nu vor crește cu mai mult de 10%. Cine spune asta și ce riscă România dacă face altfel
Ce se va întâmpla cu pensiile după ce coaliția de guvernare a anunțat că nu mai cresc anul acesta, ci de la 1 ianuarie 2022

Recent, copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a estimat că până la Paşti ar putea fi eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor şi primarilor, arătând că este o măsură susţinută atât de USR PLUS, cât şi de PNL.

În schimb, UDMR doreşte eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar pentru o categorie de salariaţi.

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult