Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiect privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, adoptat de plenul Senatului

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect legislativ privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Iniţiatorii, parlamentari din tot spectrul politic, au propus modificarea articolului 6 alineatul 4 din Legea nr. 248/2005 în sensul renunţării la sintagma 'în faţa autorităţilor române şi străine', astfel încât identitatea să poată fi confirmată şi în faţa unor entităţi terţe, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, în străinătate au fost înregistrate solicitări tot mai numeroase din partea unor instituţii bancare sau a angajatorilor pentru prezentarea unui paşaport şi nu a unei cărţi de identitate.

"Este imperios necesară renunţarea la constrângerea legislativă actuală şi reglementarea că documentele de călătorie sunt proprietatea statului român şi fac dovada identităţii, cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate", susţin iniţiatorii.

Articolul 6 din Legea nr. 248/2005 prevede la alineatul 4 că "documentele de călătorie sunt proprietatea statului român şi fac dovada, în faţa autorităţilor române şi străine, a identităţii cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate", transmite Agerpres.

Propunerea legislativă va fi trimisă în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citește și
îndemnizație pentru bunici
Indemnizația pentru bunicii care au grijă de nepoți. Ce spune proiectul de lege

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult