Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiect de lege pentru prevenirea și reducerea infecțiilor intraspitalicești

Un proiect de lege inițiat de deputatul USR Tudor Pop, pentru prevenirea și reducerea infecțiilor intraspitalicești, a primit avizele necesare în comisiile de Sănătate și Muncă.

 

Potrivit unui comunicat al USR, următorul pas este votul final din Camera Deputaților, programat în data de 8 decembrie.

Conform sursei citate, între 2017-2018 s-au raportat în jur de 20.000 de infecții nosocomiale în spitalele din România, dar, potrivit statisticilor europene, raportăm de 10 ori mai puține infecții decât alte țări din UE. În consecință, cifra reală este cu mult mai mare. ”Infecțiile intra-spitalicești sunt ucigașul tăcut din spitalele românești.”, spune deputatul Tudor Pop.

Printre prevederile incluse în proiectul USR se află:

Citește și
Nelu Tataru
Evaluări ale spitalelor, pentru a afla dacă au existat infecții nosocomiale la pacienții Covid-19. Oficial, cifra e 0

– Stabilirea necesarului de personal medical pentru prevenirea, diagnosticarea și îngrijirea eficientă a infecțiilor nosocomiale

– Asigurarea de către spitalele nou construite a unui minimum de 50% din paturi în camere de 1-2 paturi, cu chiuvetă, duș și grup sanitar propriu.

– Organizarea unor structuri funcționale de boli infecțioase pentru izolarea/ gruparea și tratarea pacienților cu infecții nosocomiale.

– Asigurarea condițiilor pentru derularea permanentă a activității laboratorului de microbiologie din spitale.

– Clarificarea rolului medicilor curanți, unităților medicale, direcțiilor de sănătate publică județene și Institutului Național de Sănătate Publică în monitorizarea infecțiilor nosocomiale.

Mai multe detalii despre proiect pot fi citite aici.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult